Beweeg je lichaam - Beweeg je ziel
 Contact & Info   Visie en doel   Kalender   Team 
Verbindend CommunicerenOpenhartig en Verbindend Communiceren

Verbonden zijn met anderen is een wezenlijke behoefte. Je wordt er blij en warm van als het tot stand komt. Wanneer ze niet vervuld is kunnen we ons heel alleen en afgesneden voelen. Gelukkig is er communicatie! Zo verbinden we ons met de ander. Of niet ?

Overkomt het jou ook wel eens dat de boodschap die je wilt overbrengen heel anders wordt ontvangen ? Dat je je machteloos voelt omdat je het goed bedoeld hebt en de ander zich toch gekwetst voelt ? Dat je de indruk hebt dat je naast elkaar praat in plaats van met elkaar ?

Verbinding begint bij jezelf. De relatie met jezelf is de basis voor je relatie met de mensen die je ontmoet. Wanneer jouw gevoelens en behoeften er helemaal mogen zijn en je er de verantwoordelijkheid voor neemt, vermindert je verlangen om de ander te doen passen in jouw verwachtingspatroon. Dan laat je de ander in zijn/haar waarde zonder oordeel.

Verbindend communiceren is een wijze van spreken én luisteren waarbij we op een heldere manier onze gevoelens en behoeften uitdrukken en we met een open, niet oordelende houding luisteren naar de gevoelens en de behoeften van de ander.

Door deze manier van empathisch betrokken zijn op jezelf en de ander komt verbinding tot stand en groeit het verlangen om een bijdrage te leveren tot het welzijn van de ander. Zo ontstaan contacten en ontmoetingen op basis van respect, erkenning en nieuwsgierigheid.

'Verbinding' betekent niet dat het altijd goed gaat in het contact met de ander. Het is mogelijk dat conflicten en misverstanden kunnen worden voorkomen of op een constructieve manier 'opgelost' maar het betekent vooral dat je verbonden kunt blijven met wat er op dat moment gebeurt in de relatie en te delen wat je voelt en wat behoefte is.

Tijdens deze dag gaan we oefenen en ervaringen opdoen met de volgende thema's:

  • in contact zijn met je gevoelens en behoeften

  • delen van gevoelens en behoeften

  • verantwoordelijkheid nemen voor het vervullen van je behoeften

  • verzoeken doen

We onderzoeken op een praktische en levendige manier de valkuilen die Verbindende Communicatie belemmeren en we oefenen aan de hand van concrete voorbeelden en ingebrachte situaties van de deelnemers. In kleine groepjes, per 2 of in groep.

Prijs: 90 euro


Inschrijven Emailmartine.bal@deOvanOde.be
Inschrijven Infomartine.bal@deOvanOde.be
DeelnameIedereen van harte welkom!
BegeleidingMartine Bal
LocatieCentrum Voelen
Max deelnemers12

Recente activiteiten
'the dancing fool' ​via de dansmeditatie en tools van 'movement medicine', samen met clownstechnieken, gaan we deze dag diep in connectie met onze innerlijke, wijze clown.
Lessenreeks voor gevorderden
18-12-2017Lees meer >>
Lessenreeks voor beginners
18-12-2017Lees meer >>
Hoe rust en beweging samen kunnen gaan
19-12-2017Lees meer >>
Rustige, respectvolle aanraking brengt aandacht en energie naar de plaatsen die het nodig hebben en stimuleren er het zelfgenezend vermogen.
21-12-2017Lees meer >>
Het nieuwe jaar inzetten met een ritueel.
06-01-2018Lees meer >>