Beweeg je lichaam - Beweeg je ziel
 Contact & Info   Team   Visie en doel   Kalender 
Verbindend CommunicerenOpenhartig en Verbindend Communiceren

Verbonden zijn met anderen is een wezenlijke behoefte. Je wordt er blij en warm van als het tot stand komt. Wanneer ze niet vervuld is kunnen we ons heel alleen en afgesneden voelen. Gelukkig is er communicatie! Zo verbinden we ons met de ander. Of niet ?

Overkomt het jou ook wel eens dat de boodschap die je wilt overbrengen heel anders wordt ontvangen ? Dat je je machteloos voelt omdat je het goed bedoeld hebt en de ander zich toch gekwetst voelt ? Dat je de indruk hebt dat je naast elkaar praat in plaats van met elkaar ?

Verbinding begint bij jezelf. De relatie met jezelf is de basis voor je relatie met de mensen die je ontmoet. Wanneer jouw gevoelens en behoeften er helemaal mogen zijn en je er de verantwoordelijkheid voor neemt, vermindert je verlangen om de ander te doen passen in jouw verwachtingspatroon. Dan laat je de ander in zijn/haar waarde zonder oordeel.

Verbindend communiceren is een wijze van spreken én luisteren waarbij we op een heldere manier onze gevoelens en behoeften uitdrukken en we met een open, niet oordelende houding luisteren naar de gevoelens en de behoeften van de ander.

Door deze manier van empathisch betrokken zijn op jezelf en de ander komt verbinding tot stand en groeit het verlangen om een bijdrage te leveren tot het welzijn van de ander. Zo ontstaan contacten en ontmoetingen op basis van respect, erkenning en nieuwsgierigheid.

'Verbinding' betekent niet dat het altijd goed gaat in het contact met de ander. Het is mogelijk dat conflicten en misverstanden kunnen worden voorkomen of op een constructieve manier 'opgelost' maar het betekent vooral dat je verbonden kunt blijven met wat er op dat moment gebeurt in de relatie en te delen wat je voelt en wat behoefte is.

Tijdens deze dag gaan we oefenen en ervaringen opdoen met de volgende thema's:

  • in contact zijn met je gevoelens en behoeften

  • delen van gevoelens en behoeften

  • verantwoordelijkheid nemen voor het vervullen van je behoeften

  • verzoeken doen

We onderzoeken op een praktische en levendige manier de valkuilen die Verbindende Communicatie belemmeren en we oefenen aan de hand van concrete voorbeelden en ingebrachte situaties van de deelnemers. In kleine groepjes, per 2 of in groep.

Prijs: 90 euro


Inschrijven Emailmartine.bal@deOvanOde.be
Inschrijven Infomartine.bal@deOvanOde.be
DeelnameIedereen van harte welkom!
BegeleidingMartine Bal
LocatieCentrum Voelen
Max deelnemers12

Recente activiteiten
De training is geschikt voor eenieders persoonlijke ontwikkeling en is geschikt voor mensen die kinderen, jeugdigen en volwassen begeleiden. ze oriënteert zich op het werk en de inzichten van bert hellinger, de grondlegger van familieopstellen, de hellinger pedagogiek en zijn orden van het helpen.
17-10-2017Lees meer >>
Wekelijks beweging en tijd voor jezelf, een verrijking voor je lichaam en je leven!
18-10-2017Lees meer >>
Wekelijkse training met lichaamswerk bio-energetica, yoga, dans), interactie en proces
18-10-2017Lees meer >>
In deze namiddag voel je hoe je beweegt, ademt, denkt, je emoties beleeft en contact maakt.
20-10-2017Lees meer >>
Wekelijkse training met lichaamswerk bio-energetica, yoga, dans), interactie en proces
23-10-2017Lees meer >>
In de lessenreeksen voor gevorderden worden de bewegingen nog even herhaald en verder ingeoefend. de bewegingen in groep beoefenen creëert een unieke sfeer waardoor de oefeningen dieper inwerken en we volledig tot rust kunnen komen. de lessen worden aangevuld met andere tibetaanse methodieken zoals mantra, kum nye massage,... en relaxatie.
23-10-2017Lees meer >>
Lu jong, ook wel bekend als tibetaanse healing yoga,vindt zijn oorsprong in het oude tibet en werd in het westen door tulku lobsang, een gewaardeerde tibetaanse meester, leraar en arts, geïntroduceerd. lu jong is een dynamische vorm van yoga. de reeks bestaat uit 21 bewegingen die heel gemakkelijk aan te leren zijn. deze oefeningen zijn bovendien toegankelijk voor iedereen, ongeacht leeftijd of conditie. ze kunnen ook vanop een stoel beoefend worden. de beoefening van tibetaanse healing yoga is stress reducerend en is het een weldaad (aanrader!) voor de ruggewervel en rugproblemen!
23-10-2017Lees meer >>