Beweeg je lichaam - Beweeg je ziel
 Contact & Info   Visie en doel   Kalender   Team 
<< Terug naar team...
Frank Polders

Emailcontact@frankpolders.com
Tel
GSM0476/637.647
Website

De mens is een vat vol mogelijkheden, vol talenten.

Deze schatkist zit vaak deels of helemaal op slot.
Het ontsluiten, ontdekken en ervaren van die potenties zorgt voor heling en groei.

Graag begeleid ik jou via deze weg naar minder psychische en emotionele problemen.
Naar een gelukkiger en harmonischer bestaan.
De coaching en therapie vindt plaats in een therapieruimte of in de natuur.
Wandelcoaching en –therapie is een vorm die ik je kan aanraden. Beweging en natuursymboliek zijn typische werkzame ingrediënten.

Meer lezen over wandelcoaching ? Tekst zie onderaan.

Enerzijds bied ik je tips, tricks en tools aan. Het toepassen en ervaren daarvan, brengt je naar een constructiever hanteren van de uitdagingen in je leven.
Anderzijds bied ik je de mogelijkheid aan om de oorzaken van je problemen aan te pakken.
Drie gebieden zijn hier belangrijk: kennis verwerven, je emoties doorvoelen en herstellende acties neerzetten.

Mijn specialisaties zijn: burn-out, depressie, relatieproblemen en vastzitten in levenskeuzes.

Werkervaring deed ik op in een Centrum Geestelijke Gezondheidszorg, een Therapeutische Gemeenschap, een therapeutische groepspraktijk en mijn eigen praktijk.
Ik werk sinds 2000 als therapeut
Kennis en ervaring verwierf ik tijdens mijn leven en verscheidene opleidingen: verslavingszorg, relatietherapie, transpersoonlijke therapie, familie-opstellingen en beweging en danstherapie.

Vaak is die weg ook bezaaid met groeimogelijkheden.
Je kan een groeitraject starten zonder dat je ernstige problemen hebt.

Natuurwandelcoaching

volgens www.aarde-oase.com

Moeilijkheden, ontwarring en groei

Het leven zit vol met moeilijkheden en conflicten. Je kan deze ook zien als uitdagingen en mogelijkheden tot groei.

Meestal vind je er jouw weg in. Als je niet alleen of met de hulp van vrienden uit je knoop geraakt is het goed om een tijdje een coach op je levenspad uit te nodigen.

Coaching

Een coach is volgens mij een gids die samen met jou even mee loopt en je helpt in het verwerven van inzichten, in het maken van keuzes, in het doorvoelen van emoties en in het uitvoeren van herstellende akties of patronen.

Inzichten zijn nodig om te weten wat de elementen en interacties zijn die je knoop hebben gemaakt. Het doorvoelen van emoties zorgt ervoor dat je bewust contact maakt met wat in je leeft en wat je doet bewegen. Het installeren van herstellende akties is het plaatsen van nieuwe elementen. Het kan dan gaan om nieuwe visies, gedachten, overtuigingen. Misschien leer je surfen op je emoties in plaats erdoor overspoeld te worden. Of je zet concrete akties neer: je stopt met roken of je start met sporten.

Aanwezig zijn in de natuur

Dikwijls ben je het gevoel van een natuurlijk wezen te zijn kwijt, je jaagt je op, je schrokt je eten binnen, je rent van hot naar her, je ademt kort. Je bent onrustig, voelt je angstig, je voelt je neerslachtig en je bent geïrriteerd. Misschien ga je dan wandelen, fietsen, pikt een terrasje mee aan de rand van het meer, je huurt een chalet in de bossen of gaat naar zee. Je voelt je rustiger worden, je laadt je energie op, je blaast uit.

Jouw vermogen, jouw kwaliteiten krijgen meer kansen wanneer je aanwezig bent in de natuur. Je piekeren wordt minder, je slechte humeur neemt af.

Aanwezig zijn betekent bewust zijn van jezelf, de anderen en de natuur. Met milde aandacht ‘kijk’ je naar jouw gedachten, jouw gevoelens en jouw gedrag. Grondingsoefeningen en ademhalingsoefeningen brengen je in het hier en nu.

Bewegen in de natuur

Bewegen in de natuur brengt je naar jouw menselijke vermogens: jouw menselijke natuur. Zo kan je je weer voelen als de natuurlijke mens.

Fysiek bewegen brengt beweging op mentaal, emotioneel, spiritueel en lichamelijk vlak.

Als je tijdens een vergadering helemaal vast zit, is het goed om met zijn allen op te staan, rond te wandelen en te kijken wat er gebeurt. Dikwijls ontspringen er frisse ideeën, er komt beweging. Als je aan het piekeren bent en dus onrustig wordt is het goed om op te staan en een ommetje te maken. Dikwijls verdwijnt het piekeren. Als je je eenzaam voelt is het goed om op te staan, je te bewegen en contact te maken met die beweging en als je wil contact met dat wat je omringt. Lichamelijke beweging beweegt ons hele systeem.

Metaforen en symbolen

De natuur voorziet ons van metaforen en symbolen.

Recente activiteiten
In deze lessenreeks verdiepen we ons verder in de lu jong bewegingen en oefenen ze in groep in.
19-03-2018Lees meer >>
Lu jong is een bewegingsvorm die een heilzame werking heeft op het hele lichaam en waar vooral veel aandacht is voor de rug. in de beginnersreeks worden de 21 bewegingen aangeleerd op 10 uren.
19-03-2018Lees meer >>
Kennismakingsdag emotioneel lichaamswerk® groeijaar/opleiding
20-03-2018Lees meer >>
Dag mooie vrouw, heb je zin om mee te gaan op een avontuurlijke reis naar je diepste vrouw zijn. taboe en schaamte doorbrekend, thuiskomen bij jezelf en bij een cirkel van sisters.come as you are !!
20-03-2018Lees meer >>
Wekelijks beweging en tijd voor jezelf, een verrijking voor je lichaam en je leven!
21-03-2018Lees meer >>
Wekelijkse training met lichaamswerk bio-energetica, yoga, dans), interactie en proces
21-03-2018Lees meer >>