Beweeg je lichaam - Beweeg je ziel
 Contact & Info   Visie en doel   Kalender   Team 

Core Energetics workshopsBegeleiders zijn:
Groepsaanbod

De dag start om 09.30 uur (inloop vanaf 09.00 uur) en duurt tot 17.00 uur.

De dagen zijn los te volgen. Voor iedereen die nieuwsgierig is naar zichzelf en zijn mogelijkheden, en de 100 manieren wil verkennen waarop hij/zij zichzelf soms afwijst. Op fysiek vlak (met eventueel toename van pijn en/of auto-immuunverschijnselen, fibromyalgie, reuma, psoriasis...) of op mentaal-emotioneel vlak (met afname van energie, levenslust en -kracht).
We gebruiken de adem, aandacht, beweging (yoga, bioenergetica, dans) en interactie.
In de namiddag is er ruimte om een persoonlijk thema uit te werken.

- vrijdag 3 & zaterdag 4 februari : Body & Mind, beluister de stille verhalen van je lichaam
Exploratie naar lichaamsbewustzijn, contact, spanning/ontspanning...
Over doen en zijn, over bondgenoten en verraders, over weerstand en overgave

- vrijdag 17 & zaterdag 18 maart : Mind & Body, dans het ritme van je hart en van je brein
Expressie van je innerlijke wereld
Over openen en sluiten, over watervallen en blauwe hemelen, over draaikolken en wegwijzersterren

- zaterdag 22 april : de Body-Mind, een innig verweven team waarin de liefde mag stromen
Het verlangen naar je natuurlijke levensritme, kracht en vrijheid
Over teambuilding, over waarheid, echtheid en harmonie, over 1-1= 0 en 1+1=3

Begeleiding: Marjolein van Belle en Annick Schuerman

Marjolein en Annick zijn beiden ervaren therapeuten en enthousiaste Core Energetics practitioners. Marjolein is tevens ervaringsdeskundige in de Ziekte van Graves en in fibromyalgie.

Begeleiding :Annick Schuerman GSM: 0498 10 75 42of mail:annickschuerman@hotmail.com Marjolein van Belle GSM: +31 (0)6 53 51 55 45 of mail marjolein@pierakos.nl en www.pierakos.nl

Meebrengen: gemakkelijke kledij, een handdoek, schrijfgerei en eventueel een flesje water.

---------------------In detail ----------------------------------------

Body, Mind and Energy

‘Het zelf kunnen verlichten van een deel van de pijn, die ik elke dag weer voel, is een verademing voor me’. Dat is een van de zinnen die Saskia schrijft in haar verslag na een mooie trainingsdag vol Core Energetica. ‘Het is geen tovenarij, het is simpelweg de natuur. Ook ik ben een onderdeel van de natuur. Ik ben niet alleen wat ik denk, ik heb een lichaam en dat behoeft veel aandacht, warmte en liefde’.

Saskia is een van de vele vrouwen die kampt met een auto-immuunziekte. In haar geval fibromyalgie.
Er zijn verscheidene auto-immuunziekten te noemen, zoals reuma, de ziekte van Graves, coeliakie, de ziekte van Crohn en diabetes mellitus. In deze aandoeningen keert het afweersysteem zich tegen het eigen lichaam, als geheel of tegen specifieke organen. Vervolgens word je ziek door de ontstekingen die met dit proces gepaard gaan. Oorzaken hiervoor zijn voor de wetenschappers deels nog een raadsel. En voor patiënten is het veelal een lange weg om te gaan. Wat kun je zelf doen?

Het (her)vinden van je eigenheid, jezelf leren beschermen en realiseren wat je hierin zelf doet en kunt doen, vormen de speerpunten van de reeks ‘Mind, Body and Energy’.
Annick Schuerman en Marjolein van Belle willen mensen inspireren en uitdagen om hun eigen lichaam te ontdekken. Welke verhalen gaan er schuil in je lichaam? Hoe leer je luisteren naar de stille verhalen die het vertelt? Core-energetische oefeningen nodigen je uit om jouw aandacht naar binnen te richten en opnieuw contact te maken met je eigen lichaam, je gevoelens, jeZelf. Je lichaam spreekt zijn eigen taal en liegt niet over wat er speelt. Annick en Marjolein bieden je de mogelijkheid om op veilige wijze de grenzen van jouw comfortzone te verleggen, waardoor er meer ruimte ontstaat in lichaam en geest. Je leert de plekken van pijn te lokaliseren en specifieke oefeningen toe te passen die de pijn kunnen verzachten, niet alleen in het lichaam maar ook in de geest.

Annick en Marjolein werken met de Core Energetische stroming. Hun holistische en ervaringsgerichte methode inspireert en ondersteunt mensen in hun eigen manier van leven vanuit liefde en compassie .

Wil je meer informatie? Kijk dan op hun website en mail of bel ze voor een vrijblijvend gesprek.

Annick voert haar praktijk in Belgie (healingpractice.be) en Marjolein heeft haar praktijk in Nederland (pierakos.nl)

Inschrijven Emailannickschuerman@hotmail.com
Inschrijven InfoBel of stuur een mailtje, en stort je bijdrage op “Annick Schuerman HP , BE58 9730 3874 6379 BIC ARSPBE22, met vermelding van je naam, en “Core
DeelnameDeelname: € 110 per dag. Je kunt je aanmelden door Marjolein of Annick een mailtje te sturen. Je ontvangt dan een inschrijfformulier en desgewenst een factuur. Na ontvangst van formulier en betaling is je deelname verzekerd.
BegeleidingAnnick Schuerman