Beweeg je lichaam - Beweeg je ziel
 Contact & Info   Visie en doel   Kalender   Team 

Emotioneel lichaamswerk


Wat is Emotioneel Lichaamswerk® ?

Emotioneel lichaamswerk (ELW) ® is een doeltreffende methode voor persoonlijke ontwikkeling. Het richt zich op de mogelijkheden van mensen. ELW ® gaat er van uit dat je kan leren zelf de kwaliteit van je leven te bepalen en dat kan bijvoorbeeld een leven vol levenslust, creativiteit en zelfvertrouwen zijn.

Waarom Emotioneel Lichaamswerk® ?

Met Emotioneel Lichaamswerk® ontdek je in een ontspannen sfeer hoe je met je gevoelens om kan gaan. Als je gevoelens en emoties negeert of erdoor wordt overspoeld, kost dat energie. Door te bewegen, zet je alles wat je vast gezet hebt letterlijk weer in beweging. Door intensief te ademen, kom je meer in contact met wat in jou leeft en door geluid te maken geef je daar uiting aan.

De technieken

Ademen, bewegen en geluid. Via lichaamsgerichte oefeningen kom je opnieuw in contact met je gevoel. Je wordt je bewust van je gevoelens en emoties en leert hiermee om te gaan. Spanningen worden geleidelijk losgelaten. Je ademhaling is hierbij één van je graadmeters. Er ontstaat ruimte voor nieuwe ervaringen. Je gaat voelen wie je bent, hoeveel kracht je hebt en hoe je die kracht gebruikt. Zo kun je bewust kiezen voor wat jij in je leven belangrijk vindt.

Met deze methode is ruim 20 jaar ervaring opgedaan. In heel Belgie en Nederland worden de trainingen gegeven.

Voor wie is Emotioneel Lichaamswerk® ?

Emotioneel lichaamswerk® is bedoeld voor mensen die zelf de kwaliteit van hun leven willen verhogen. Mensen die willen leren om de signalen van hun lichaam en geest te herkennen en daarnaar te gaan luisteren.

Emotioneel Lichaamswerk® kan individueel, in duo, of in een veilige groep.

Twijfel ?

Geen lenig lichaam? Geen probleem. Voor de oefeningen hoef je helemaal geen sporter te zijn. Je doet alles op eigen tempo en ritme. Je wordt uitgenodigd je lichaam met zijn mogelijkheden te gebruiken. Indien je twijfelt of ELW® iets voor jou is, neem dan gerust contact op.


Begeleiders zijn:
Individueel aanbod

Je kan een individueel traject opstarten bij Syntia Van Erdeghem. Je kan ook komen samen met je partner.

In de sessies wordt gebruik gemaakt van Emotioneel Lichaamswerk®, en naargelang je vraag ook van Focussen, Gestallt, Ademwerk, waaronder rebirthing, systemisch werk of familieopstelling, relaxatie en visualisaties.

Je kan deze sessies inzetten om:

- je persoonlijke vragen die je meeneemt naar groepssessies te verdiepen;

- als traject om iets te verwerken;

- als traject om iets dat je hindert in het leven onder ogen te zien, te doorvoelen in het lichaam en er afscheid van te nemen;

- als traject waarbij je ondersteuning mag ervaren voor je dagelijkse leven.

De thema's waarmee mensen in de individuele trajecten langs komen zijn zo verscheiden als er mensen zijn. Je kan hier alleszins ook terecht voor:

Rouwverwerking • Traumabegeleiding • Motivatie om zelf iets nieuws te bereiken • Omgaan met nieuw samengesteld gezin.

In een individueel bijeenkomst kan je een hele stap maken. We bekijken samen het verdere traject.

Een traject voor fysieke klachten?

Je kan ook komen als je fysieke klachten hebt zo je bereid bent om de emotionele achtergrond ervan te doorvoelen en los te laten. Het kan dat zo'n traject samen loopt met een doorverwijzing van een arts of geneeskundige. Er kan ook, op vraag van de cliënt, teruggekoppeld worden na de doorverwijzing van wat in de sessie aan bod komt.

BegeleidingSyntia Van Erdeghem
LocatieCentrum Voelen, Sint-Annastraat 7, 9810 Eke
Volgende activiteiten zijn gepland:
Emotioneel lichaamswerk®
27-05-201909u3017u30Kennismakingsworkshop groeitraject ‘Je lichaam als kompas’ en beroepsopleiding
Syntia Van Erdeghem
>> Lees meer
28-05-201909u3017u30Kennismakingsworkshop groeitraject ‘Je lichaam als kompas’ en beroepsopleiding
Syntia Van Erdeghem
>> Lees meer